EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чепеларе и Банско в европейска класация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чепеларе и Банско в европейска класация

mail10:30 | 20.11.2012прегледи 743 коментарикоментари 0


Мрежата от Европейски потребителски центрове направи проучване на ски курортите в Европа, съобщиха от Европейския потребителски център. ECC-Net (Мрежата от Европейски потребителски центрове) е европейска мрежа, която се състои от 29 центъра, представляващи всяка една държава-членка на ЕС, Исландия и Норвегия. Мрежата се съфинансира от Европейската комисия и държавите-членки. Освен да съдейства на потребителите при разглеждане на жалби или спорове, членовете на ECC-Net участват и в съвместни проекти, за да изследват определени икономически сектори.
Докладът “Ски курортите в Европа 2012/2013” е резултат от второ паневропейско проучване на ски курортите, проведено от мрежата от Европейски потребителски центрове и се фокусира върху разликите в цените и инфрнаструктурата на ски курортите в цяла Европа. Накрая почти 400 зимни курорта изпратиха отговори.
Основен резултат: Сравнението може да спести пари
Ски курортите са разделени в шест различни категории (0-2 km, 3-10-km, 11-25 km, 26-50 km, 51-100m, над 100 km). В категорията на малките ски курорти (до 10 km) тези в Република Чехия са на добра цена.
Категорията 11 – 25 km е предпочитана от семействата и хората с добри умения в ски спортовете. В тази категория курортът в Sachtičky (Словакия) е най-евтиният. А най-скъпият курорт в същата категория е Eikedalen скицентър (Норвегия). Българският курорт Чепеларе е на трето място сред най-евтините ски курорти в тази категория.
Категорията 51-100 km е най-предпочитана от напредналите скиори. В тази категория ски курортът Банско е на първо място. Най-скъпият курорт в тази категория е Flumserberg (Швейцария).
Съвети от Европейския потребителски център
-Обмислете от какво действително имате нужда: На семействата с малки деца обикновено не им е необходим голям и модерен ски курорт. Съответно един малък и евтин ски курорт принципно е достатъчен за начинаещи.
-Направете резервацията отрано: Отделете време за планиране на вашата почивка. Това проучване на цените представлява преглед на офертите. За по-сигурно ние препоръчваме да проверите интернет страниците на въпросните ски курорти.
-Проверете за намаления: Предварително проучете изискванията, за да се възползвате от намаления. Нуждаете ли се от доказателства, за да ползвате намаления (например студентска карта, карта за гости и други)./източник: Фокус

 


Тагове: зима, центрове, ски
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg