EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЧЕЗ ще отчита тока всеки месец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЧЕЗ ще отчита тока всеки месец

mail14:45 | 11.08.2009прегледи 703 коментарикоментари 0


От "ЧЕЗ-България" са заявили, че са готови за тримесечно отчитане без междинни сметки, каза пред журналисти днес  председателят на ДКЕВР Константин  Шушулов. Засега остава решението на комисията за едномесечно отчитане на потреблението на електроенергията, посочи Шушулов. Ще направим всичко възможно, това, което сме постановили, да го направим, заяви Шушулов. Ще им наложим санкции от един-два милиона лева и те ще ги обжалват. Глоби за половин милиона лева вече са обжалвани от дружеството в съда и още не са влезли в сила, каза той и отбеляза, че отнемането на лиценза на ЧЕЗ също не е решение, защото ще се затрудни електроразпределението в Западна България.
Председателят на ДКЕВР Константин  Шушулов вече е имал среща с Трайчо Трайков - министър на икономиката, енергетиката и туризма. Сред обсъжданите въпроси е бил и въпросът как "ЧЕЗ-България" отчита потреблението на електроенергията, каза Шушулов.  
Министерският съвет трябва да реши как ще се реши въпросът с дълга на "Топлофикация София" от 60 млн. лв., заяви Шушулов. Този дълг беше натрупан от продаваната по-евтина енергия през тази зима по нареждане на министър Петър Димитров. Възможно е и дружеството да бъде прехвърлено към Столичната община, добави той. ДКЕВР определя само пределни цени, а фирмата може да продава и на по-ниска цена. Проблемът на "Топлофикация София" е, че не може да си събере парите от продаваната енергия, обясни Шушулов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg