EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЧЕЗ прекъсна тока на крадци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЧЕЗ прекъсна тока на крадци

mail09:50 | 12.03.2012прегледи 429 коментарикоментари 0


ЧЕЗ прекъсна електрозахранването на неправомерно присъединили се потребители към електроразпределителната мрежа на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, съобщиха от компанията. Акцията бе проведена на 7 март 2012 г. на територията на „Виетнамските общежития“ и кв. „Факултета“ в София и е част от регулярните проверки на компанията в столицата.
Органите МВР оказаха съдействие на служителите на ЧЕЗ и осигуриха присъствие на свои служители за опазване на обществения ред. Изготвени са 11 констативни протокола за неправомерна консумация на електрическа енергия. Прекъснати са 14 нерегламентирани директни присъединявания към електроразпределителната мрежа, захранващи шестте блока на общежитията.
В резултат на извършените действия е предотвратено претоварване на съоръженията, което води до възникване на тежки аварии и пожари. Нерегламентираното присъединяване и потребление нарушава експлоатационните характеристики на мрежата, намалява сигурността и качеството на захранването и по този начин ощетява коректните клиенти на ЧЕЗ.
„Неправомерните присъединявания към електрическата мрежа са организирана дейност. Извършителите действат преднамерено и са добре подготвени. Необходими са законодателни промени и въвеждане на наказания, за да бъдат възпрени подобни действия и да се гарантират сигурността и комфорта на добросъвестните граждани”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
Изчисленията за 2011 г. показват, че щетите от неправомерното потребление на електроенергия възлизат на почти 3,4 млн. лева. При установяването му, по действащото законодателство, ЧЕЗ може да изисква плащане само за три месеца назад.

 

 


Тагове: ЧЕЗ, ток
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg