EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЧЕЗ отново преговаря за продажбата си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЧЕЗ отново преговаря за продажбата си

mail17:10 | 03.11.2020прегледи 649 коментарикоментари 0


Ще продължат преговорите за продажба на ЧЕЗ, която снабдява с ток стотици хиляди потребители в Западна България. Това става ясно от отговор, получен от централата на чешката компания. ЧЕЗ все още нямат официалното становище от българската Комисия за защита на конкуренцията, с което се разрешава покупката на активите от „Еврохолд”. Това са казали за БНР от централата в Прага.

Сделката все още е на масата, няма ясен срок за приключването ѝ, са съобщили от пресцентъра на ЧЕЗ. Следват още редица одобрения, преди активите окончателно да бъдат придобити от Eastern European Electric Company – компанията, която е 100% собственост на „Еврохолд” и чрез която ще бъдат придобити активите на чешката компания.

Преди дни  Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Еврохолд България АД да придобие контрол върху дъщерните дружества на ЧЕЗ Груп в България. Разрешението за придобиване е чрез специално създадената Eastern European Electric Company B.V. (EEEС), 100% собственост на Еврохолд, съобщава компанията. 

Придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп е част от стратегията на Еврохолд за навлизане на нови регулирани пазари в Югоизточна Европа и за създаване на водеща регионална ютилити компания.

Интеграцията на дружествата на ЧЕЗ Груп в България в структурата на Еврохолд ще бъде подпомогната от енергиен борд от български и международни експерти с повече от 25 години опит в енергетиката и заемали ръководни позиции в големи енергийни предприятия в Източна Европа - Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков. Сегашният висш мениджмънт на ЧЕЗ България ще запази позициите си, за да се гарантира приемственост в управлението. 

“Разглеждаме сделката за ЧЕЗ като стъпка към навлизането ни в енергийния бизнес и възможност за диверсификация на портфолиото ни. Еврохолд има солиден опит на регулирани пазари и в придобиването и интеграцията на нови дружества в различни сектори. През изминалите 20 години сме реализирали около 30 придобивания и сме натрупали значителна експертиза”, коментира Васил Стефанов, ръководител „Придобивания и Сливания” в Еврохолд България.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158