EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Частни компании създадоха АЕЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Частни компании създадоха АЕЕ

mail15:05 | 02.03.2017прегледи 1291 коментарикоментари 0


На 28 февруари 2017 г. се проведе официалното представяне на новосъздадената организация – Алианс за енергийна ефективност (АЕЕ). В присъствието на Заместник-министърa на икономиката Любомир Ганчев, изпълнителния директор на Фонда на фондовете Валери Белчев и изпълнителния директор на Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници Димитър Дуков, членовете на Алианса представиха своята визия за развитието на сектора в България. АЕЕ е сдружение с нестопанска цел, което ще изпълнява всички необходими дейности за подпомагане повишаването на енергийната ефективност в България и постигането на националните цели в тази област.

„Един от основните фактори за създаването на Алианса за енергийна ефективност е осъзнатата отдавна необходимост от наличието на професионална организация, която да може ефективно да комуникира с институциите, определящи регулаторната рамка и политиките в сектора, както и да излъчва към тях добре аргументирани и единни послания и предложения“, коментира Кирил Райчев, председател на Алианса за енергийна ефективност. „Именно затова нашата цел е да бъдем доверен партньор и участник във формирането на политиките и стратегиите за ефективно и устойчиво използване на енергийните ресурси в България“, допълни той.

Членовете на АЕЕ са компании, които работят в сектора на енергийната ефективност и разполагат със значителен практически опит, знания и визия за въвеждането у нас на енергоефективни продукти и услуги от следващо поколение, които ще позволят устойчивото постигане на националните цели, произтичащи от целите на Европейския съюз. Те ще работят активно за утвърждаването на високи професионални стандарти и пазарни принципи и модели на работа, както и за стимулиране и подкрепа в развитието на професионални услуги и продукти за енергийна ефективност в България. Учредители на АЕЕ са 8 компании, като в момента към Алианса се присъединяват още три компании и едно физическо лице, а до края на 2017 г. се очаква броят на членовете да бъде удвоен. Една от другите големите цели на АЕЕ е той да се превърне скоро в представителна организация за бранша.

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990