EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Частни имоти спират магистрала “Люлин”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Частни имоти спират магистрала “Люлин”

mail10:55 | 20.11.2009прегледи 669 коментарикоментари 0


На дискусия в Министерството на регионалното развитие и благоустройството се дискутираха проблемите, свързана със строежа на автомагистрала „Люлин” бяха поканени и.д. председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Божидар Йотов, мениджърът на проекта за автомагистралата Франк Вайндорф кметовете на Перник, Голямо Бучино и Мало Бучино и депутати от региона.
Министър Плевнелиев каза, че магистралата е „основен приоритет на правителството и на Европа” и трябва да бъде готова до края на 2010 година.
След подробен анализ на ситуацията представителите на община Перник, на пътната агенция и мениджъра на проекта се договориха количествата депонирана маса да се замерва всеки два месеца и след това количеството да се изплаща в десетдневен срок.
Страните се обединиха около необходимостта да се изгради нов резервоар в близост до Мало Бучино, който ще обезпечава нуждите на селището и на обекта. В десетдневен срок представители от АПИ и община Перник трябва да направят експертна оценка  за стойността на новия резервоар, която ще бъде осигурена 50% от община Перник и 50% от компенсации.
Взето бе решение участниците в срещата да посредничат в разговорите с представителите на изпълнителя «Мапа Ченгиз» и населението от селищата край обекта за намиране на компромисен вариант на цените за обезщетенията. Вайндорф увери, че в процеса на строителството там, където има навлизане на земни маси в частни имоти, след приключване на обекта терените ще бъдат възстановени в първоначалния им вид.
Министър Плевнелиев призова страните по-бързо да намерят решение дали сега да се търсят средства за ремонт на пет километровата отсечка Мало Бучино, за да се облекчи трафика, или първо да се приключи строежа на магистралата – декември 2010 г., а след това да се работи по споменатата отсечка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg