EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Част от директното трасе на Южната дъга в движение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Част от директното трасе на Южната дъга в движение

mail08:37 | 01.11.2020прегледи 385 коментарикоментари 0


От 1 ноември, за улеснение на трафика през зимата се пуска движението в 2,5-километров участък от директното трасе на Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ от връзката с АМ „Тракия“ до пътен възел „Герман“. Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път между кв. „Младост“ и АМ „Тракия“. Целта е да се улесни пътуването през предстоящите зимни месеци и да се повиши безопасността. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи.

         В 2,5-километровия участък трафикът ще е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ ще се използват и локалните платна.

      С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври м. г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

       Напредъкът по проекта е съгласно приетия график, като до момента са изпълнени 65% от предвидените дейности. 6-километровият участък по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят се очаква обектът да завърши по-рано.

          Работата в участъка продължава и шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg