EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Чартъри Варна – Родос за Великден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чартъри Варна – Родос за Великден

mail11:45 | 19.03.2014прегледи 1476 коментарикоментари 0


Община Варна и гръцкият остров Родос в Егейско море започват активна работа по размяна на туристи, благодарение на чартърни полети между двете богати с културни и исторически забележителности дестинации. Въздушната връзка става факт, благодарение на консорциум „Варна Флай –VARNA FLY“ ,създаден от три варненски туроператорски фирми. Сезонът ще открие чартър за Великденските празници , който освен българи на историческия остров Родос, ще доведе обратно и гърци край морето у нас . „Това ще възстанови една позабравена традиция от преди 30 години, когато цели автобуси с гости от южната ни съседка идваха за Воскресение Христово в България и посещаваха с интерес православните храмове“ , каза един от инициаторите Велико Горанов. Според него това може да обърне тенденцията от последните години само сънародниците ни да ходят в Гърция за Великден.

Миналата година 330 българи са летели до Родос за големия християнски празник ,а с обратен полет е докарана гръцка група от там. Да стане Родос популярно туристическо място за българите, а Варна –за жителите на Додеканезките острови ,е добре посрещнато и се стимулира от бранша в двете дестинации. „Миналата година след проведените 4 чартърни полета бяха проведени срещи с туристическа гилдия и местната власт в лицето на кмета на Родос Статис Куцурнас,както и с вицегубернатора ,отговарящ за европейското сътрудничество и икономическото развитие в района Южна Егея. Изразени бяха ясни намерения за сътрудничество с морската столица“, разказа Велико Горанов. Той допълни, че кметът Куцурнас е споделил, че Родос е отворен за Варна и хората й. Той е заявил още, че местната власт има готовност за сътрудничество в областта на туризма, а в по-далечна перспектива - и за побратимяване между двата града.

„Развитието на туризма между Варна и Родос е отлична възможност за бизнеса, подкрепяме инициативата на варненските туроператори да затвърдят чартърните полети между двете дестинации. Готови сме за още по-задълбочено сътрудничество с южната ни съседка “, коментира кметът на морската столица Иван Портних.

За българите са интересни руините на храма на Аполон ,откритите Античния стадион и Амфитеатърът, средновековният Родос ,по-известен като Старият град ,обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство ,дворецът на Великия Магистър на ордена, джамията на Сюлейман Великолепни и още много забележителности. Варна пък привлича интереса на гръцките туристи с богатата си история и най-старото злато на света от халколитния некропол , с многобройните православни храмове, с Римските терми ,скалния Аладжа манастир и др./Пресцентър Община Варна
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1968