EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Чакаме повече китайски туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чакаме повече китайски туристи

mail10:30 | 19.06.2015прегледи 780 коментарикоментари 0


Министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова и Дзиндзао Ли, председател на Националната администрация по туризъм на Китайската народна република, подписаха днес в гр. Си’ан, Меморандум за разбирателство в областта на туризма между двете ведомства. Събитието се състоя в рамките на работното посещение на министър Ангелкова в Китай за участие в VII Международна среща за туризъм по „Пътя на коприната“ в Китай. Документът се подписва по-малко от три месеца след посещението на Дзиндзао Ли в България, когато двете страни се договориха за това.

С документа се полагат условията за увеличаване на туристопотока. В световен мащаб китайските туристи са около 107 млн. души и заемат все по-голям дял в общия туристопоток в Европа. Според прогнозите броят на посещенията им на Стария континент през 2019 г. ще достигне 12 млн. души. Традиционно те пътешестват в периода май-октомври, а 90% от изходящите пътувания са индивидуални. Близо половината китайски туристи пътуват с членове на семействата си и това е неразделна част от живота на средната класа. Наблюдава се засилен интерес и на застаряващото население към пътуванията.

„Споразумяхме се да подпомагаме предприятията на България и Китай да инвестират в туристически проекти, които ще подобряват туристическата инфраструктура“, каза министър Ангелкова. Между двете страни ще се обменя също информация за разработването и реализацията на общи туристически маршрути и продукти между България и нейните съседни държави Македония, Румъния, Сърбия, Гърция, Турция. В ход е и създаването на българо-румънски туристически информационен център в Китай, за което бе подписан протокол за намерение между България и Румъния.
 


Тагове: туризъм, Китай
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg