EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цонев от ДПС:Има картел за тютюна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цонев от ДПС:Има картел за тютюна

mail11:15 | 07.01.2014прегледи 826 коментарикоментари 0


Имаме информация, че фирмите, които изкупуват тютюн са в картелно споразумение за цената и затова бавят процеса по изкупуване. Това заяви пред бТВ председателят на парламентарната бюджетна комисия и заместник-председател на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

„В 2014 е заложено увеличение от 40% на парите за премиите за тютюнопроизводителите. Изкупвачите са си направили сметката тези 40% да влязат при тях, намалявайки цената, на която изкупуват тютюна. Искам да ги предупредя, че ще информирам ръководството на партията и ще предложа да сезираме КЗК, която да образува дело за картел срещу тези изкупвачи. Ако това се докаже, а ние имаме данни и можем да го докажем, ще последват тежки санкции и глоби срещу тях и сметката им ще излезе крива”, добави Цонев.

Той призова още изкупвателната кампания на тютюна да започне навреме. Би било добре изкупвачите да ме слушат, защото аз не говоря празни приказки, би било добре на пазарен принцип и сега да започне навреме изкупвателната кампания, съветвам ги да пристъпят към изпълнение на договорите си, не ги заплашвам, съветвам ги, заяви той.

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание напомни, че всички заявки за връщане на ДДС от декември месец са изпълнени и ДДС-то е върнато. Според информация, с която той разполага, данъчните приходи за 2013 г. ще бъдат с 80 или 100 млн. лева повече от предвиденото.


Тагове: Цонев, ДПС, картел
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039