EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЦКБ изкупува акциите на македонската Статер банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЦКБ изкупува акциите на македонската Статер банка

mail15:53 | 15.03.2010прегледи 1524 коментарикоментари 0


Българската Централна кооперативна банка (ЦКБ) поема Статер банка - Куманово, предаде македонската агенция МИА, като се позова на съобщение на Комисията за ценни книжа.
Днес ЦКБ е получила от Комисията за ценни книжа разрешение за оферта за изкупуване на обикновените акции на Статер банка. Офертата се отнася за всичките 339 178 обикновени акции, издадени от Статер банка, а ЦКБ се задължава да изкупи всички ценни книжа по цена 1 070 денара за акция.
Комисията съобщи, че ЦКБ е депонирала 5 900 000 евро на валутната сметка на Централния депозитар за ценни книжа, което е достатъчно за плащане на всички ценни книжа.
Срокът за приемане на офертата за покупка на акциите е 15 дни от датата на първото обявяване на офертата, а срокът за плащане е веднага след получаване на решението на Комисията за ценни книжа.
ЦКБ има одобрение от управителя на Народната банка на Македония за изкупуване на акциите с право на глас, издадени от Статер, и така ще може да придобие 100 процента от общия брой акции на банката съгласно закона за банките, се казва в съобщението на Комисията за ценни книжа.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg