EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЦИК: Плевнелиев - 39,8 %, Калфин - 29,1 %

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЦИК: Плевнелиев - 39,8 %, Калфин - 29,1 %

mail19:11 | 24.10.2011прегледи 541 коментарикоментари 0


В ЦИК за президентския вот са въведени 97,6 % от секционните протоколи от цялата страна. Това заяви говорителят на ЦИК Бисер Троянов, съобщи БНР.
Той посочи, че резултатите към настоящия етап сочат преднина от 39,8 % за кандидат-президентската двойка Росен Плевнелиев – Маргарита Попова. 29,1 % за Ивайло Калфин и Стефан Данаилов. Трети са независимите кандидати Меглена Кунева и Любомир Христов с 14 %.
Само в 7 града са обработени на 100 % протоколи от изчислителните пунктове към общинските избирателни комисии. В Благоевград, където също са обработени на 100 % се очертава балотаж между Атанас Камбитов и Владимир Елезов, в община Бургас избраният кмет е Димитър Николов, за Габрово на 100 % обработени протоколи избраният кмет е Таня Христова. За Добрич – Детелина Николова. За Кърджали – Хасан Азис, за Кюстендил – Петър Паунов. За Разград се очертава балотаж между Валентин Василев и Денчо Бояджиев. За Смолян балотаж между Николай Меленов и Дора Янкова, както и 100 % обработени протоколи за Ямбол – също се очертава балотаж между Георги Славков и Мариета Сивкова, посочи Троянов.
Той поясни, че към настоящия етап данните сочат, че при 100 % обработени протоколи кметовете в общините Бургас, Габрово, Добри, Кърджали, Кюстендил и Пазарджик са избрали своите кметове на първи тур.
"Избирателната активност за президентските избори можем да обобщим с решението, което се определя има ли избран президент на първи тур или се насрочват избори за нов избор седем дни по-късно на 30 ноември. Тогава ще пресметнем действителната избирателна активност между реално упражнилите си право на вот български граждани и онези, които имаха право да избират президент и вицепрезидент на 23 октомври", каза още Бисер Троянов.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg