EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Център за търговия ще улеснява бизнеса с Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Център за търговия ще улеснява бизнеса с Турция

mail01:01 | 29.04.2009прегледи 1566 коментарикоментари 0


ShakeHandsДържавният министър по въпросите на външната търговия и митниците на Турция Кюршат Тюзмен и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев откриха днес Турския център за търговия в София на бул. "България".
В церемонията участваха още посланикът на Турция у нас Мехмед Гюджюк, дипломати, депутати и представители на бизнеса.
Министър Тюзмен подчерта, че в България се открива първият Турски център за търговия и с него се слага началото на проект, предвиждащ създаването на други такива центрове в много други държави. Затова той определи днешния ден като много голям в турско-българските отношения.
Центърът е разположен на 240 кв. метра и е напълно оборудван за работа на 1 111 души. Идеята е с него да се създадат условия за контакти и по-бързо и пряко уреждане на търговските и бизнес отношения между двете държави, без административни пречки.
В офисите на Центъра ще бъдат представени основните търговски екипи на двете страни - браншовите организации на износителите и фирми. Начело на тези екипи ще стои държавата, но частният и неправителственият сектор също ще бъдат представени в тези структури, подчерта министър Тюзмен.
По думите му с изграждането на новия център се постигат две основни цели - на първо място в условията на финансова и търговска криза да бъде улеснен търговският контакт между държавите, и на второ - да се подчертае огромното значение, което Турция отдава на България като партньор.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg