EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Център за роботи в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Център за роботи в Пловдив

mail11:11 | 02.12.2016прегледи 1791 коментарикоментари 0


Научно-изследователски център за иновации в областта роботиката – „Establishing Intelligent Inspection Equipment R&D Center“, ще бъде изграден в Технически университет – София, Филиал – Пловдив. Създаването на центъра е резултат от споразумение, което ще бъде подписано на 2 декември, петък, между пловдивската компания „Милара Интернешънъл“ ООД и китайската корпорация CRRC.  

„Милара Интернешънъл“ създава роботи, системи за пълна автоматизация на производството и инженерингови решения за сигурност на железопътния транспорт. CRRC Corporation е най-големият доставчик в света на оборудване за железопътния транспорт, с най-пълни продуктови линии и водещи технологии.

Двете компании в сътрудничество с Пловдивския филиал на Технически университет – София ще въведат на световния пазар роботи, които ще извършват инспекция  по трасетата на високоскоростните влакове. „Имаме шанса да се докоснем до индустрии с глобална значимост. Това споразумение ще даде на студентите ни възможност да се подготвят за бъдещата си професия. Смятам, че и бизнесът печели като обучава бъдещите си кадри“, каза проф. д-р инж. Въльо Николов, директор на ТУ – София, Филиал – Пловдив.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888