EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Центрове за задържане на мигранти в Бавария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Центрове за задържане на мигранти в Бавария

mail12:39 | 01.08.2018прегледи 788 коментарикоментари 0


Германската провинция Бавария открива от 1-ви август т.г. първите центрове за задържане на мигранти, предаде ДПА.  Центровете са част от плана на вътрешния министър Хорст Зеехофер за намаляване на броя на кандидатите за убежище в Германия чрез забързването на процеса по разглеждане на молбите и за депортиране на неодобрените кандидати.

Планът на Зеехофер за задържането на мигранти на границата доведе през юни до политическа криза, която застраши традиционния съюз между Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и Християнсоциалния съюз (ХСС), припомня ДПА.

Меркел и Зеехофер в крайна сметка се споразумяха пристигащите на южната граница с Австрия кандидати за убежище да бъдат задържани в транзитни центрове, докато бъде изяснено дали имат право на такова.

Въпреки че останалите провинции в Германия отложиха отварянето на центровете за задържане, Бавария започва да прилага плана на Зеехофер, въпреки критиките в общественото пространство.

Религиозни групи, защитници на правата на бежанците и опозиционни партии критикуваха плана, като нарекоха центровете лагери за депортиране и подчертаха опасността от сегрегация на мигрантите.

Започващите работа в Бавария центрове за задържане представляват преустроени центрове за приемане на мигранти. Всеки от тях има капацитет да приеме между 1000 и 1500 души, отбелязва ДПА.

Същевременно също от 1-ви август в Дания влиза в сила закон за забрана на облекло, което напълно покрива лицето, включително никаб и бурка. Текстът разрешава покриване на лицето, когато има "видима причина" като студено време или управление на мотор с каска. При първо нарушение на закона ще бъде налагана глоба до 1600 долара или до 6 месеца затвор, съобщава БНР.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1020