EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ценови оферти за компресорни станции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ценови оферти за компресорни станции

mail11:20 | 05.08.2019прегледи 553 коментарикоментари 0


Бяха отворени ценовите оферти на двата консорциума, който искат да изградят компресорните станции на продължението на "Турски поток" в България. Поръчката, обявена от "Булгартрансгаз" е  „Инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на  компресорна станция „Расово“ и компресорна станция „Нова Провадия“. Те са към газопровода, паралелен на северния магистрален до българо-сръбската граница, по който ще се пренася газ от "Турски поток".

Оферти за участие в процедурата бяха подадени от две обединения.

 Консорциумът „Расово - Провадия КС“ е с участници „Криматроник“ ЕООД, ЗАО „Алвора“, ТОВ „Полтаваспецмонтаж“ и "ТЕК – Куатро" АД.

Във обединението „Ферощал  Балкангаз“ са  "Ферощал Индустрианлаген" ГмбХ, „Главболгарстрой“ АД и „Главболгарстрой Интернешънал“ АД.

Офертите и на двамата участника отговарят на изискванията на възложителя от документацията за участие и комисията е извършила оценяване по другите показатели от методиката за комплексна оценка, различни от ценовите показатели.

Предложената най–ниска обща цена е на консорциум „Ферощал Балкангаз“ и е в размер на 179 377 777 евро без ДДС .

Предложената от обединение „Расово – Провадия КС“ цена е  369 094 882,05  лева без ДДС.

Комисията за провеждане на процедурата на закрито заседание ще разгледа ценовите предложения. Икономически най-изгодната оферта ще бъде определена въз основа на избрания критерий за възлагане „оптимално съотношение качество/цена“, съгласно обективни показатели, включващи срокове за изпълнение, показател свързан с работата на газотрубинните двигатели, ценови параметри и процент на оскъпяване във връзка с разсроченото плащане.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351 635 657.46 лева без ДДС.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905