EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цените на храните засега спокойни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цените на храните засега спокойни

mail16:10 | 23.03.2012прегледи 843 коментарикоментари 0


През периода 14 – 21 март 2012 г. пазарът на брашно в страната е спокоен, показва анализ на МЗХ. Средната цена на брашно тип „500” за страната остава на нивото от предходната седмица – 0,89 лв./кг. Запазва се и ценовият диапазон, в който продуктът се търгува по борсите в страната - от 0,64 лв./кг до 1,00 лв./кг.
През анализирания период средните цени на едро и на дребно на яйца за страната отбелязват понижение с между 0,01 и 0,03 лв./бр. спрямо предходната седмица. Най-чувствително поевтиняване е регистрирано при цените на дребно в големите търговски вериги, а по-слабо изразено – при цените на едро и на дребно в по-малките магазини.
Средните цени на рафинирано слънчогледово олио както на едро, така и на дребно са без значителни изменения спрямо предходната седмица.
Средната цена на едро на слънчогледовото олио за изминалата седмица е 2,49 лв./литър, с 0,8% по-висока в сравнение с предходната седмица.
Пазарът на пилешко месо както на едро, така и на дребно остава относително спокоен.
През анализирания седмичен период на пазара на бялата кристална захар не се регистрират значителни изменения на средните цени на едро и на дребно за страната.
Средните цени на агнешко месо за страната остават близки до нивата от предходната седмица, като само в отделни области се наблюдават по-чувствителни изменения.

 


Тагове: храни, цена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg