EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цените на море в Румъния и в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цените на море в Румъния и в България

mail07:30 | 29.07.2013прегледи 1068 коментарикоментари 0


Около 110 000 туристи се очаква да пристигнат този уикенд - най-натоварения за настоящия летен сезон - в румънските курорти на Черно море, а специалистите в областта на туризма  прогнозират, че това лято броят на летуващите на морето ще бъде с 20 процента по-голям от миналата година, съобщава румънският вестник "Гъндул" в материал, озаглавен "Колко струва почивката на море в Румъния в сравнение с България".
"Ще имаме най-натоварения уикенд, защото ние, агенциите, вече не успяваме да правим резервации в хотелите", заяви Корина Мартин, председател на Асоциацията за насърчаване на развитие на туризма по Черноморието и Делтата на Дунав.
"Очакваме тази година растеж с 15-20 процента на броя на туристите на морето спрямо миналата година", посочи тя, като добави, че през 2012 г. над 2 милиона души са прекарали  ваканцията си на румънския бряг на Черно море. Изданието отбелязва, че полюсът на забавленията на румънското Черноморие и тази година ще бъде курортът Мамая, който продължава да бъде най-скъпата румънска дестинация на Черно море, но и най-предпочитаната от младежите.
Около 62 000 туристи ще бъдат гости тази година на хотелите по румънското крайбрежие, които предлагат услугата ол инклузив. За сравнение миналата година от тази услуга са се възползвали около 40 000 души, основно румънски семейства с деца, посочва Мариус Устурою, председател на комисията по вътрешен туризъм в рамките на Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния.
В момента в черноморските курорти има 3065 места за настаняване в режим ол инклузив, с 56 процента повече от 2012  г., когато броят им е бил 1900. "Гъндул" отбелязва, че много румънци избират да прекарат
ваканцията си в чужбина, като голяма част от тях предпочитат близки дестинации, неизискващи самолетен транспорт, като например българското Черноморие, което и тази година остава начело в предпочитанията на румънците.
Само през месец юни на тази година 80 322 румънци са пристигнали на почивка в българските морски курорти, според данни на Националния статистически институт на България. Също миналия месец 31 460 българи са пътували до Румъния, но само  8357 от тях са били на почивка в страната. Всекидневникът предлага четири варианта за почивка на румънското Черноморие за 500 евро: седемдневна нискотарифна ваканция в хотел с две звезди в курорта Нептун, петдневна ваканция в четиризвезден хотел в Мамая, пътуване с влак и четиринощувки в четиризвезден хотел в курорта Ефорие Норд или -
най-луксозния вариант - две нощувки в петзвезден хотел в курорта Венус.

В България за сумата от 500 евро изданието предлага опции, вариращи от 11 дни във вила до три дни в луксозен хотел: три нощи в петзвезден хотел в Балчик, пет нощувки в хотел с две  звезди и режим ол инклузив в Слънчев бряг, пет дена в тризвезденхотел в един от най-старите европейски градове - Несебър или, за по-непретенциозните, 11 нощувки във вила в "перлата на българското Черноморие" - Златни пясъци.


 

 източник:БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg