EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цените в Япония спадат още

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цените в Япония спадат още

mail12:30 | 28.01.2013прегледи 301 коментарикоментари 0


Потребителските цени в Япония са се понижили с 0,1 на сто през 2012 година, засилвайки натиска върху централната банка да облекчи паричната политика на фона на настояването на правителството да бъде сложен край на дефлацията, предаде Асошиейтед прес.
Спад на показателя се наблюдава за четвърта поредна година. Правителството, цитирано от АП и ДПА, съобщи днес, че ценовият индекс, в който не влизат пресните храни, се е свил и  през декември - с 0,2 на сто, като това е втори пореден спад на годишна основа. Основният индекс на цените е тласнат надолу от поевтиняването на дълготрайните стоки.

Макар че тенденцията бе очаквана, тя вероятно ще засили натиска спрямо управителя на централната банка Масаки Ширакава да разхлаби още паричната политика, отбелязва АП. Данните са оповестени дни, след като правителството и централната банка се обединиха в определянето на целева инфлация от 2 процента (спрямо 1 процент преди това - бел. ред.), за да може страната да излезе от продължителната дефлация, която отблъсква бизнес инвестициите и пречи на възстановяването на третата по големина икономика в света.

 


Тагове: Япония, цени, спад
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158