EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цените в Пампорово без промяна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цените в Пампорово без промяна

mail11:00 | 04.11.2011прегледи 723 коментарикоментари 0


Цените на туристическите услуги ще останат без промяна в сравнение с миналия сезон, като все още не са ясни цените на лифт-картите, предаде репортер на Радио “Фокус” - Смолян. Сезонът ще бъде открит преди коледните празници, но реално започва със студентския празник. Вече текат и резервациите за 8 декември. Цените в тризвезден хотел за две нощувки започват от 109 лв. за двойна стая и достигат до 115 лв. за студио и апартамент. Отделно се заплащат студентските партита и празничните вечери за празника.
Започват да се правят и резервации за коледните и новогодишните празници. Там цените също са пакетни за 3 и 5 дни. В тризвезден хотел на база всичко включено в цената, тридневният пакет за празниците в двойна стая е около 500 лв., а петдневният малко под 700 лв. Цените за студията и апартаментите са с по около 70 - 80 лв. повече. В цените на някои от хотелите е включена и лифт-карта за периода, както и ползването на всички екстри като басейни с топла вода, сауни фитнес и др. Доста по-високи са цените в петзвездните хотели в Пампорово. Двойната стая по време на новогодишните празници за три дни е 780 лв., а за пет дни е 1835 лв. Цените на апартаментите, в които може да се настанят до 4-ма души, са между 1180 и 1900 лв., в зависимост от продължителността на престоя. Не са забравени и децата, като в празничните дни в хотелите има организирани и детски партита с многобройни награди и изненади. Повечето хотели правят отстъпка от цената при резервации до последната седмица на ноември.
Вече е започнало и търсенето на места за настаняване в къщите за гости и семейните хотели по родопските села, като търсенето на къщи във всички курортни селища продължава. Масово се търсят цели вили и стари къщи, в които компании или групи от по няколко семейства да празнуват Коледа и Нова година. Цените за къщите, в които могат да се настанят между 10 и 15 души, са от порядъка на по 200 - 250 лв. на вечер, в зависимост от предлаганите от домакините условия.
60% от легловата база в смолянското село Могилица вече е резервирана за Коледните и новогодишните празници, съобщи кметът на населеното място Митко Чочев. Търсенето на места в родопското село е започнало преди месеци, тъй като цените на нощувките са приемливи и мястото е част от Арденското корито, което през последните години става все по-примамлива дестинация за туризъм както през лятото, така и през зимата, посочи Чочев. На човек в къща за гости или семеен хотел в Могилица се плаща между 12 и 15 лв. на вечер, като в цената не влиза празничната вечеря. По думите на Чочев, от години в селото Нова година се посреща на мегдана от всички жители и гости на селото, където с родопски хора и веселие се забавляват до ранни зори.
Кметът на Могилица каза още, че през летния сезон в селото е имало сравнително добър туристопоток и добра заетост на местата за настаняване. Той изрази надежда скоро да се отвори пунктът Арда – Паранести, който ще е на няколко километра от селото. Това може би ще накара и младите хора от Могилица да се завърнат в родното си село и да се развиват тук, заключи Чочев.

 


Тагове: Пампорово, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg