EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цената на петрола ще расте още

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цената на петрола ще расте още

mail14:10 | 02.05.2012прегледи 387 коментарикоментари 0


Цената на петрола ще продължи да се покачва, очакват търгуващите на българска платформа. В проведено допитване 55% от инвеститорите посочват, че цената на черното злато ще расте още, заради напрежението около един от основните доставчици на суровината – Иран. Според 18% от участниците в анкетата поскъпването ще се дължи на друга причина - увеличаващото се търсене на петрол в Китай и Индия.
Макар и по-малко на брой, има и мнения, че пикът в поскъпването на петрола е достигнат и оттук нататък може да очакваме стабилизиране и дори спад. 3 са сочените фактори, които ще вляят в тази посока. Според 12% от анкетираните това е готовността да се освободят резерви на Международната агенция по енергетика. 10% от трейдърите посочват забавянето на китайската икономика като причина. Според 5% от участниците в анкетата увеличеният добив на основни износители като САЩ и Великобритания ще окаже най-голямо влияние в овладяването на високите цени на петрола.
„Овладяването на цената на петрола е основен приоритет пред водещите икономики, за да се предпазят от нова рецесия”, коментира Пламен Пейчев, главен дилър на платформата. „В момента петролът се търгува на високи нива, които са близки като стойности до цените преди кризата от 2008 г., но има положителни сигнали, че цената му ще се стабилизира. Такъв оптимистичен сигнал е намаляването на потреблението в САЩ. През януари тази година то беше с 4.7% по-ниско в сравнение със същия месец на миналата година. За 2011 година щатите са повишили ефективността при използване на петрола с 3,7%, допълва Пейчев.
Цената на американския лек петрол е нараснала с 7% от началото на 2012 г. досега. Днес суровината се търгува за 105,90 долара за барел.
В анкетата са участвали общо 219 човека, които търгуват на международните борси през платформата.
Материалът не е препоръка за търговия с финансови инструменти.


 


Тагове: петрол, цена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039