EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цената на колите скача през април

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цената на колите скача през април

mail18:40 | 22.03.2011прегледи 1696 коментарикоментари 0


CNN Money.com
Ако се оглеждате за нова кола, още повече, ако търсите енергийно ефективен японски модел, най-добре е да купувате сега, тъй като цените в близките седмици ще се покачват в резултат от земетресението в Япония и размириците в Либия и в Близкия Изток.
До сега бедствието в Япония имаше слаб ефект върху цените на японските автомобили, тъй като в голямата си част дилърите вече бяха натоварили големи количества автомобили на кораби и автовози, въпреки че повечето „японски” коли се правят в Северна Америка.
Но в следващите седмици заради затварянето на повечето фабрики в Япония, се очаква намирането на японски модели да се затрудни. Липсата на производствени компоненти, които по принцип се произвеждат в Япония, може да се отрази и на производството на американски коли. General Motors затвори фабриката в Луизиана за пикапи, поради липсващи японски части.
Поскъпването на автомобилите ще започне по-късно тази седмица и ще продължи през април, казва анализатор на CNN, но други специалисти са на мнение, че ефектът от световната нестабилност ще стане ясен до две седмици.
Тъй като в момента цените на автомобилите се определят според всеки отделен случай, чрез индивидуални преговори, действителната цена на колата може да варира значително в зависимост от пазарните сили. Новата цена може да се различава от рекламираната като препоръчителна от производителя.
Освен това нарастват опасенията, че цените на горивата ще се увеличат още повече покрай конфликта в Либия, което ще вдигне цените на икономичните японски коли.
Наблюдава се и друга тенденция - в нестабилни времена все повече хора предпочитат да купуват по-малки автомобили. /със съкращения/


 


Тагове: коли, цени, ръст
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg