EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Целувката е здраве

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Целувката е здраве

mail16:20 | 09.02.2012прегледи 624 коментарикоментари 0


Първото българско проучване на целувката ще се проведе в Деня на влюбените в София. Според учените целувката не само е наслада за сърдечните емоции, тя носи и здраве на сърцето. Затова всички влюбени двойки са поканени да се включат и да покажат как целувката влияе на здравето ни. Проучването ще се проведе в най-подходящия ден за целувки - Деня на влюбените, 14 –ти февруари, от 11:30 ч. до 12:30 ч. в Софарма Бизнес Тауърс в София.


Научните изследвания сочат, че честите и продължителни целувки влияят благотворно на сърдечната дейност и намаляват риска от инфаркт на миокарда. Целувките възпрепятстват образуването на стресовите хормони – едни от най-честите виновници за високото кръвно налягане. Целувките значително ускоряват пулса, което от своя страна подобрява кръвообращението, спомага изгарянето на голям брой калории, повишава жизнения тонус, а и имунитета. Затова учените препоръчват целувките за профилактика на депресията и сърдечно-съдови заболявания.


На събитието в Деня на влюбените ще се мери пулсът на влюбените двойки преди и след целувка. Това ще позволи да се види реално колко и как се ускорява пулса на целуващите се, как влияе промяната на сърдечното им състояние, колко страст и емоция има в целувките на българските влюбени. Ще сравним резултатите на участващите. Данните ще се запишат и съпоставят със средните измерени показатели за промяна на пулса. Целта на събитието е да покаже, че целувката е ЗДРАВЕ и колко вълнуваща и „пулсираща” може да бъде тя при влюбените двойки. Събитието e част от кампания за превенция на сърдечно-съдови заболявания.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg