EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Целият тролейбусен парк на София нов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Целият тролейбусен парк на София нов

mail11:15 | 07.01.2020прегледи 839 коментарикоментари 0


Столична община е в пилотната фаза за електронни обществени поръчки. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, по време на среща в Столична община, предаде "Фокус". “Имаме готовност първите поръчки за годината да са по този начин. И да няма друг начин. Непрекъснато наши структури възлагат малки и големи поръчки. Първият проект е поддръжка на фонтаните в София. 240 000 лв. прогноза стойност”, добави Фандъкова.

“Има и още няколко по-малки обществени поръчки. Процедура за патронажните услуги. Ползата е за участниците, че няма да разнасят кашоните с документи, вече всички документи се подават електронно. Удобство, по-малко хартия, максимална прозрачност за обществени поръчки”, каза още кметът на София.

“От вчера дойдоха и последните 7 нови електрически автобуса, те са част от проекта. По линия 123 вече се движи новият електробуса. Очаква се новите да бъдат пуснати до края на месец март. Миналата година пуснахме първите 30 електробуса. Продължаваме с тази програма. Продължаваме с модернизацията на електротранспорта” посочи още тя.

“До средата на годината ще бъдат пуснати в движение новите трамваи. Те ще се движат по линия 18. Продължаваме модернизацията на градския транспорт, като основна мярка за подобряване качеството на въздуха”, допълни Фандъкова.

"До края на януари очаквам да приключат процедурите за подобряване на качеството на въздуха, със закупуването на 30 тролея. Със закупуването на тролейбусите те ще бъдат изцяло подменени. Продължават процедурите за 82 електробуса. 30 електробуса да се движат по линии 73, 74, 6 и 60. Това е много сериозна програма за модернизация на градския транспорт. Това е много конкретен, ясен план”, каза Йорданка Фандъкова.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1860