EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цветанов се срещна с френския бизнес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цветанов се срещна с френския бизнес

mail09:30 | 12.12.2012прегледи 395 коментарикоментари 0


Представители на Френско-българската търговска камара и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов участваха в дискусия „Сигурност и перспективи за бизнеса в България”. От страна на френския бизнес присъстваха представители на Avtomotor Corporation, Sofia France auto, Edenred, Credit agricole, Travel Business Services, Societe generale Expressbank, Saint Gobain Weber, Air liquide, Dalkia, Atos, Lessafre, Star Bat, Pierre Fabre Dermo-Cosmetiques, Texar, Sofra и др.

„Както преди присъединяването на страната ни към ЕС, така и сега Франция е наш стратегически партньор. Нивото на двустранното ни сътрудничество е традиционно високо, включително в областта на вътрешните работи,” откри срещата с представителите на френския бизнес министър Цветан Цветанов. Той припомни, че в периода 2002-2010 г. МВР е осъществило съвместно с Франция 9 проекта по програма ФАР за управление на човешките ресурси, професионално обучение на полицията, укрепване на граничния контрол и др. Министърът на вътрешните работи насочи вниманието на участниците към политиките в областта на вътрешната сигурност с фокус върху превенцията и борбата с корупцията и организираната престъпност като елемент от процеса на изграждане на по-добри условия за развитието на устойчив бизнес в България. „Срещи от този характер са отлична възможност за обмяна на мнения, споделяне на оценки за проблемите, промените и качеството на бизнес средата, информиране за секторните политики и предприеманите действия в редица ключови области. Погледът на инвеститорите и деловите хора, които правят бизнес в България, е много важен и полезен за българските институции. Обратната връзка позволява да се актуализират следваните приоритети и по-прецизно да се фокусират усилията и действията на компетентните органи,” заяви Цветанов. Той изтъкна, че сигурността и противодействието във всички сфери на престъпността са еднакво важни – както за тежките организирани прояви – пране на пари, трафик на хора и наркотици, така и за безопасността по пътищата, гарантирането на обществения ред и спокойното пребиваване на туристите, финансовата стабилност, разследването на ДДС-измами, ограничаване на сивата икономика. „Френските партньори са много важни за нас във всички тези процеси – подчерта министърът”.
По време на срещата бяха обсъдени конкретни въпроси, свързани с внедряването на електронно правителство, увеличаването и повишаването на капацитета на дознателския апарат, сигурността и мерките за преодоляване на бедността, съответно - и на криминогенните фактори.
Посланикът на Франция в България Н.Пр. Филип Отие от своя страна изтъкна, че двустранното сътрудничество между Франция и България в областта на сигурността и вътрешните работи е отлично. „Съвместно с Френско-българската търговска камара се опитваме да популяризираме България като добра територия за инвестиции. Днешната среща е за сигурността на бизнес климата за френските инвеститори. Те са доволни от ситуацията в страната ви, но все още има неща, които трябва да се променят. Благодаря на министър Цветанов за искрения тон и споделянето, както на постигнатото, така и на трудностите,” обобщи в заключение Н.Пр.Филип Отие.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044