EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Цветанов имал достатъчно средства за имотите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цветанов имал достатъчно средства за имотите си

mail17:00 | 24.02.2011прегледи 680 коментарикоментари 0


Данъчната проверка на имуществото на вътрешния министър Цветан Цветанов не установила недостиг на парични средства за извършените от него и семейството му разходи. Това се посочва в доклада на НАП, който ще бъде разгледан на заседание на Парламентарната комисия за борба с корупцията, съобщи Стандарт НЮЗ. В същото време стана ясно, че родителите на съпругата на вътрешния министър не са дали разрешение за оповестяване на данните им. Заради установените нарушения ще им бъде назначена ревизия. Проверката на семейство Цветанови показва, че приходи - над 589 000 лева, а разходи - 459 000 лева. С това НАП прави заключение, че семейството може да си позволи направените разходи. През този период Цветанови са закупили два апартамента, а всички останали имоти са придобити като наследство или в замяна.
Ще бъде възложена ревизия, във връзка с доходите на родителите на Десислава Цветанова, където се е установило несъответствие между извършените разходи и получените доходи, заяви шефът на НАП Красимир Стефанов на заседание на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.
Заключенията от проверките на Цветан Генчев Цветанов и Десислава Цветанова показват: „Не се установи недостиг на средства и не се установиха данни по отношение на недекларирани от лицата доходи” - каза Красимир Стефанов.
Стефанов посочи, че по-голяма част от имотите на семейство Цветанови са придобити по наследство, а апартаментите, които са закупени от семейство Цветанови са закупени с средства по теглен ипотечен кредит и със собствени спестявани средства и дарение от семейството на Десислава Цветанова.
За проверявания период от 2004 година до 2009 година министър Цветанов е имал 13 сметки в шест банки, докато съпругата му е имала четири сметки.
Стефанов посочи, че няма законова възможност да съобщи данните за хонорарите на Цветанов за консултантски услуги. Той посочи, че е поканил собствениците, които са изплащали хонорарите на Цветанов, но и двете фирми категорично са отказали, а едната изобщо не е съдействала.
За да изготви проверката екипът на НАП са направили 63 запитвания, шест искания за разкривания на банкова тайна, 12 насрещни проверки в търговските дружества, четири запитвания за платени местни данъци и такси.
Изготвени са пет хиляди страници писмени доказателства по протоколи, а екипът на НАП са обобщавали данните до четири часа тази сутрин.
Ден по-рано от вестник „Галерия” изнесоха информация, че тъстът и тъщата на Цветанов, които са пенсионери, притежават 150 хиляди лева с недоказан произход. Парите минавали през 14 банкови сметки.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5469