EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цветан Гунев подуправител на БНБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цветан Гунев подуправител на БНБ

mail10:15 | 11.06.2013прегледи 767 коментарикоментари 0


Вчера, 10 юни 2013 г., в 16.43 ч., управителят на БНБ Иван Искров внесе в Народното събрание на Република България предложение за избор на подуправител на БНБ – ръководител на управление „Банков надзор”, съобщи пресцентърът на БНБ. Предложението се прави на основание чл. 12, ал. 2 от Закона за Българската народна банка и е във връзка с изтичащия на 15 юни 2013 г. мандат на досегашния подуправител Румен Симеонов.
Управителят на БНБ предлага на Народното събрание за подуправител на БНБ и ръководител на управление „Банков надзор” да бъде избран Цветан Любомиров Гунев, заемащ длъжността директор на дирекция „Надзорно наблюдение на кредитните институции” в Българската народна банка от 2007 г.
Цветан Гунев е добре познат на банковата общност и се ползва с висока репутация на уважаван професионалист. Той е дългогодишен служител на Българската народна банка, като кариерата му преминава през постепенното йерархично израстване в управление „Банков надзор”. През дългогодишната си работа в централната банка Гунев безспорно доказа, че има висока квалификация и задълбочени познания, както и богат професионален опит в областта на банковия надзор. Завършил е Университета за национално и световно стопанство в гр. София и има придобити редица квалификации по централно банкиране в САЩ и от водещи надзорни органи на страните от Европейския съюз.
Цветан Гунев е роден в София на 2 февруари 1959 г. Владее английски език.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg