EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хърватските банки отлагат изплащането на кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хърватските банки отлагат изплащането на кредити

mail17:50 | 12.06.2009прегледи 795 коментарикоментари 0


kuna1Банките в Хърватия предлагат модели за отлагане на изплащането на кредити на хора, които заради рецесията са останали без работа, както и на млади майки, предаде ТАНЮГ, цитирана от БТА.
Както показва проучване на хърватския вестник "Вечерни лист", събираемостта на кредитите в хърватските банки е все още относително стабилна, но все по-голям става броят на гражданите, които едва успяват или не могат да покрият месечните си вноски.
Особено затруднени са тези, които освен жилищен, имат и някой потребителски кредит или кредитна карта.
Повечето хърватски банки решиха да въведат "индивидуален подход" в случаите, когато възникнат трудности за изплащане на кредитите.
Стопнаската банка в Загреб и Ерсте банк дават възможност за замразяване на жилищните кредити за времето на бременност и болнични след раждане, а новост е и отлагането на погасяването на кредити за срок до 12 месеца в случаите, когато
кредитополучателят е останал без работа или заплатата му е драстично намаляла в сравнение с времето, когато е взел кредита. Нито една банка обаче не дава облекчения в случай на минусово салдо по текуща сметка или за вноски по кредитни
карти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg