EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хърватия с трета ревизия на бюджета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хърватия с трета ревизия на бюджета

mail13:16 | 28.07.2009прегледи 647 коментарикоментари 0


Affordable_lПравителството взе трудни, но неизбежни решения, които ще бъдат основата за бъдещето на Хърватия, заяви днес хърватският премиер Ядранка Косор, представяйки пред парламента третата за тази година ревизия на бюджета, предаде хърватската агенция Хина.
Няма основания за страх, ще направим всичко за едно по-добро и стабилно бъдеще. Усилията, които полагаме, са дълбоки и трудни, мерките за икономии са болезнени, но те ще бъдат основа за бъдещето, заяви Косор.
Сигурни сме, че ще се възстановим, заяви Косор, добавяйки, че Хърватия би претърпяла големи щети, ако правителството не бе решило да продължи с трудните решения.
Косор подчерта, че Хърватия е в трудна икономическа и финансова ситуация, но каза, че ситуацията не е критична.
В новия актуализиран бюджет приходите са увеличени с 1,38 милиарда хърватски куни, а разходите са намалени с 260 милиона хърватски куни.
Ревизията предвижда общи приходи в бюджета от 111,2 милиарда хърватски куни и разходи от 120 милиарда куни.
Заедно с ревизията хърватският премиер представи няколко предложения за увеличаване на ДДС от 22 на 23 процента и въвеждане на допълнителни данъци върху заплати, пенсии и други приходи над 3000 куни с две данъчни ставки - от два процента и от четири процента.
Орязването на доходите, предвидено в последната ревизия на бюджета, няма да засегне над 891 000 пенсионери и около 600 000 работещи, чиито доходи не надвишават 3000 куни, заяви хърватският премиер.
Тя добави, че предложените мерки за затягане на коланите няма да засегнат парите за майчинство, детските надбавки и социалните плащания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg