EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хърватите се нуждаят от втора работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хърватите се нуждаят от втора работа

mail13:50 | 16.10.2023прегледи 603 коментарикоментари 0


Двама от всеки трима хървати обмислят да си намерят втора работа, за да могат да посрещнат основните си нужди, тъй като сегашното им заплащане не е достатъчно поради непрекъснатия ръст на всички цени и разходите за живот, предаде хърватската агенция ХИНА, позовавайки се на  резултатите от проучване на уебсайта за търсене на работа MojPosao.

67% от 750 анкетирани обмислят да си намерят втора работа, показва проучването.

Инфлационният натиск, в резултат от пошиване на цените на електричеството, на храните и на други разходи за живот, поставя на изпитание много работещи и техните семейства, отбеляза MojPosao, добавяйки, че въпреки непрекъснатото увеличение на заплатите, много хървати имат проблем да удовлетворят основните си нужди.

Анкетираните смятат, че се нуждаят от втора работа, за да увеличат бюджета на домакинството си, а това според MojPosao сочи тревожна динамика на финансовите предизвикателства, пред които са изправени много работещи.

Мнозинството от анкетираните казват, че по-голямата част от доходите им, дори до три четвърти от заплатата им, отиват за сметки за храна и комунални услуги, отбелязва агенция ХИНА.

Един на всеки 10 души има втора работа.

Въпреки че 13% от анкетираните казват, че не мислят за втора работа, защото са доволни от заплащането си и могат да посрещнат всичките си нужди, те отбелязват, че биха могли да започнат да мислят за нова или втора работа, ако разходите за живот продължат да растат и работодателите не повишат заплатите като компенсация за нарастващите разходи.

Един на всеки десет души казва, че вече има две работни места, за да може да оцелее, отбелязвайки, че това е неизбежно. Десет процента от анкетираните са безработни и търсят работа.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg