EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Хранителни тенденции за 2017

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хранителни тенденции за 2017

mail14:40 | 23.12.2016прегледи 1396 коментарикоментари 0


Всяка година, когато времето застудее, коледната украса е поставена и всички сме в празнично настроение, признаците показват, че скоро ще настъпи Нова Година. Тогава по целия свят се събират готвачи, експерти по храните и анализатори, които предричат какви ще бъдат кулинарните тенденции през следващата година. foodpanda подбра някои от нещата, които ще бъдат модерни не само за менютата на ресторантите, но и за вашата трапеза.

Грозни храни. Сигурно сте виждали криви моркови или други зеленчуци и плодове със странна форма. Те се наричат грозни храни и обикновено се изхвърлят. Техните вкусови качества обаче, не са по- лоши от на другите и група кулинари започват кампания за изкупуване и използване на тези продукти, вместо да се оставят да изгният. Друго качество е, че с нестандартните форми може да придобиете по- интересен облик на вашата чиния.

Месо за закуска. В последно време се говори за прием на месо и месни продукти за закуска, защото това дава необходимото количество енергия и мазнини за тялото. Освен това, тенденцията да се приема месо рано сутрин е оправдана, защото така няма да натрупаме излишни килограми и количеството калории ще бъде изгорено до края на деня.

Консумация на семена и кълнове. Здравословният начин на живот обзема все по- голяма група хора. През последните години се наблюдава тенденцията да се приемат семена и кълнове през целия ден. През 2017 година се очаква тези съставки да присъстват все по- често и в готвените ястия като по този начин ги обогатяват допълнително. /БГНЕС
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg