EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хранилището в Чирен пълно 90%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хранилището в Чирен пълно 90%

mail09:05 | 11.11.2015прегледи 844 коментарикоментари 0


Газохранилището в Чирен е пълно 90%. Това каза пред журналисти Петьо Иванов, изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД. Иванов заяви, че за момента са изпълнени планираните количества за нагнетяване. „Нагнетяването приключи в началото на миналата седмица”, посочи той. „Количествата, които сме нагнетили, общо са между 450-460 млн. куб.м.”, уточни Иванов. „Всеки от нас се надява да няма нужда тези количества да бъдат използвани през следващата година”, добави още той. Според отчета на "Булгаргаз" ЕАД към деветмесечието, дружеството е на загуба с около 23 млн. лв. Загубата е регистрирана заради обезценка на материални запаси в газохранилището в Чирен.

За да има диференциране на цените, трябва да се променят част от наредбите, отнасящи се до ценообразуването и да се даде възможност на "Булгаргаз" да има диференциран подход към клиентите, коментира изпълнителният директор на "Булгаргаз" ЕАД, след проведеното обществено обсъждане на Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба N2 от 19.03. 2013 г. за регулиране на цените на природния газ. „Нашата цена се определя от комисията по определен начин, следователно ние по този начин имаме една обща утвърдена цена за целия спектър от наши клиенти - било то химическа, стъкларска промишленост, топлофикации или газоразпределителни дружества”, обясни той. „Ние не бихме могли да диференцираме тази цена, защото много често в миналото се е случвало цената, която ние имаме защитена, да е под себестойността, на която ние купуваме природния газ”, посочи още Иванов. По думите му, за да се говори за такава възможност, трябва да се променят част от наредбите, които касаят ценообразуването и да се даде възможност на "Булгаргаз" да има диференциран подход към клиентите - не само на база цена, но и на база договорни условия. Иванов припомни, че дружеството има общ типов договор към всички свои клиенти.

Прогнозата на „Булгаргаз” е от 1 януари да няма повишение на цената на газа. В момента тя е 415,20 лв. за 1000 нормални куб. м.

източник:агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg