EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Храни и пари от търговските веригите за Мизия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Храни и пари от търговските веригите за Мизия

mail12:40 | 18.08.2014прегледи 1062 коментарикоментари 0


Членовете на Сдружението за модерна търговия /СМТ/ подпомогнаха пострадалите от наводненията жители на гр. Мизия, така както го направиха и по-рано във Варна, Добрич и Килифарево. Търговските вериги дариха пакетирани храни, бутилирана вода, дълготрайни консерви и парични средства. Даренията бяха осъществени с помощта на Български червен кръст /БЧК/, Българска хранителна банка /БХБ/ и директно от компаниите. В дарителската акция в помощ на гр. Мизия се включиха търговските вериги Billa, Carrefour, DM, Kaufland, Lidl, Penny Market и „Пикадили”.

От Billa бяха предоставени 29 палета вода и консерви. Помощите бяха транспортирани до разпределителните пунктове на БЧК и така достигнаха до хората в наводнения град. Отново с помощта на БЧК бяха разпределени пакетирани храни, вода и консерви на стойност над 5 000 лева от Kaufland и подобни продукти за повече от 7 000 лева от Lidl. Друга голяма верига за хранителни стоки, Penny Market, дари хранителни продукти на стойност над 1 000 лева директно през магазините си в Североизточна България. Българското представителство на немската верига дрогерии DM организира вътрешнофирмено събиране на средства за засегнати семейства на служители на фирмата, което все още не е приключило.

Акциите по събиране на дарения за пострадалите в гр. Мизия продължават и във веригите Carrefour и „Пикадили”. Във всички магазини на френската верига съвместно с БХБ се събират храни. Инициативата продължи до 17 август, а събраните дарения ще бъдат транспортирани до Мизия утре, 19 август. Във всички 37 магазина на „Пикадили” в гр. София също се събират хранителни продукти. Там акцията "Дари за бедстващите от Мизия" се осъществява съвместно със столичната организация на БЧК. Дарените продукти се оставят в обозначени "кошници зад щанда" до касите на магазините.

В помощ на Варна и Добрич

Мащабни дарителски акции бяха организирани и в подкрепа на хората от Варна и Добрич, които също бяха засегнати от наводнения през месец юни. За разпределението на помощите помогнаха БЧК, местните власти, Сдружение „Български дарителски форум” и Фондация „Помощ за благотворителността в България”.

От „Билла България” бяха дарени 29 палета вода и консерви. Освен това бяха организирани събирателни пунктове за дарения на хранителни и нехранителни стоки в магазините на веригата, като цялата логистика беше за сметка на компанията. DM дари продукти на стойност над 40 000 лева и 5 000 лев за ремонт на пострадала детска градина. Penny Market предостави храна за кв. Аспарухово на стойност 3 000 лв. и дари 1 000 лева на БЧК. Kaufland предостави на общините във Варна и Добрич два тира с консерви, готови храни, бисквити, кроасани и минерална вода. Lidl също предостави по един камион хранителни продукти за всеки град, като за разпределението на помощите съдейства БЧК. Carrefour, също дари хранителни продукти с помощта на БЧК.

Освен хранителни продукти членовете на СМТ дариха и парични средства и материали за справяне с последствията от наводненията във Варна и Добрич. От веригата строителни хипермаркети Mr. Bricolage бяха дарени колички, ботуши, ръкавици, препарати и строителни материали на стойност над 3 000 лева. От „Метро Кеш енд Кери” беше направено целево финансово дарение на БЧК от 10 000 лева. „Пикадили” също направи дарение от 10 000 лева, което беше преведено към сметката на фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Във връзка с даренията изпълнителният директор на СМТ Йордан Матеев заяви: „Членовете на нашето сдружение като отговорни към обществото български компании веднага откликнаха на призивите за помощ на пострадалите ни сънародници не само в Мизия, но и преди това във Варна, Добрич и Килифарево. По този начин ние помогнахме на хиляди българи. Бих искал да благодаря и на БЧК, БХБ и всички неправителствени организации, които подпомогнаха нашите благотворителни инициативи и съдействаха помощта да стигне по-бързо до пострадалите хора”.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg