EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хотелските цени в България и Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хотелските цени в България и Европа

mail12:30 | 10.04.2013прегледи 6289 коментарикоментари 0


Цените на хотелите в най-популярните европейски градове осезаемо са се увеличили през този
месец. В сравнение със средните хотелски цени за нощувка в двойна стая през март,
Амстердам, с увеличение от 36% през настоящия месец, оглавява класацията по поскъпване на
цените сред 50-те изследвани градове в Европа. София, с 2%, отчита почти минимално повишение на хотелските цени през април и остава най-евтината столица в проучването. Това показват резултатите от последния хотелски ценови индекс на trivago (tHPI - trivago Hotel Price Index), който се изготвя всеки месец от търсачката за хотели www.trivago.bg.
Холандия, с 26% увеличение на цените, отчита най-голямото поскъпване на хотелските нощувки в сравнение с предходния месец. Средната цена за двойна стая в Амстердам достига 335 лв., като това увеличение в цените съвпада с националния холандски празник „Денят на кралицата“ (англ. „Queen´s Day“), който се чества всяка година в края на април и привлича туристи от цял свят.

Хотелите в България отчитат почти осезаемо намаление на цените с 3% през април, но при сравнение със средните цени на останалите изследвани държави, разликите стават по-съществени. Докато през март полските хотели оглавиха класацията с най-ниските средни цени за нощувка, индексът за април поставя България на първо място със средно най-евтиното хотелско настаняване сред 24-те най-търсени европейски дестинации в trivago (117 лв. за нощувка в двойна стая). В сравнение с април миналата година, цените на хотелите в страната са поевтинели с цели 15%, което ни нарежда на второ място, след Русия, по спад на цените на нощувките за година.
Сред всичките 50 изследвани европейски градове, София, със средната цена от 125 лв. за нощувка, е най-евтината столица в априлската класацията и вторият град с най-ниските хотелски цени, след Сарагоса. След София остават столиците Варшава, Букурещ, Рига и Атина, съответно с 135 лв., 137 лв., 137 лв. и 145 лв. за нощувка.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159