EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Хотели в София укриват данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хотели в София укриват данъци

mail20:44 | 08.10.2009прегледи 707 коментарикоментари 0


С девет акта за установени нарушения на данъчното законодателство приключи проверката в голям столичен хотел, съобщиха от Националната агенция по приходите. Нарушения са констатирани и в други 4 от проверените до момента 7 хотела на територията на София, информира Агенция Фокус. Инспекторите от столичната НАП са съставили общо 14 акта на собствениците на проверените обекти. Отново най-често не се спазват разпоредбите за регистриране и отчитане на продажбите чрез фискални устройства, което води до укриване на приходи.
Това сочат резултатите от стартиралата преди седмица съвместна акция на инспекторите от НАП София и експерти от столичната общинска фирма „Туристическо обслужване”. Проверките на софийските хотели са част от съвместните контролни действия, за които се договориха Столична община и НАП София. Целта е да се проследи дали се отчитат реалните постъпления от продадените хотелски услуги.
При проверките се съпоставят данните от водените в хотелите регистри на настанените туристи и реализираните от тях нощувки с декларираните пред НАП приходи. Проверява се периода от началото на годината до сега. В някои хотели е установено значително несъответствие между броя на туристите, отразен в регистрите и отчетените постъпления, което означава, че се укриват приходи от продажбите на туристически услуги. На нарушителите са възложени ревизии, които да установят точния размер на укритите приходи и невнесените върху тях данъци. Предвижда се и постоянно физическо наблюдение в обектите с най-драстични разминавания между реалните и декларираните обороти.
Проверките на столичните хотели продължават. Предстоят съвместни проверки на НАП София и Столична община и на заведенията за хранене и развлечения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888