EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хонда изтегля 1,4 млн. автомобила в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хонда изтегля 1,4 млн. автомобила в САЩ

mail17:02 | 02.10.2018прегледи 917 коментарикоментари 0


Хонда (Honda) обяви, че изтегля 1,4 милиона автомобила в САЩ, за да замени нагнетателните помпи при въздушните възглавници на Таката (Takata), предаде Асошиейтед прес. Изтеглянето обхваща Хонда и коли на подразделението й Акура (Acura).

Автомобилопроизводителят уточни, че собствениците на колите трябва да си насрочат безплатната поправка в оторизираните дилърства колкото се може по-скоро.

Изтеглянията, обявени от Хонда, са четвъртата част от плана в пет етапа, обявен от американското управление за пътна безопасност през май 2016 година. Хонда уточни, че изпреварва графика, като е поправила 77 процента от автомобилите, подлежащи на изтегляне.

Нагнетателните помпи предизвикаха най-голямата поредица автомобилни изтегляния в американската история, обхващащи 37 милиона автомобила и около 50 милиона нагнетателни помпи.

Таката подаде молба за защита от кредитори при фалит в САЩ и Япония миналата година. Компанията е в криза, тъй като дефектните нагнетателни помпи за въздушни възглавници, които произвежда, принудиха автомобилостроителите да изтеглят 100 милиона автомобила в световен мащаб. Възглавниците могат да се издуят с твърде голяма сила и пукайки се, да разпръснат в купето метални частици, наранявайки шофьора или пътниците. /БТА


Тагове: Honda, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg