EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Холдинг БДЖ" получава заем от ББР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Холдинг БДЖ" получава заем от ББР

mail17:00 | 06.07.2011прегледи 545 коментарикоментари 0


Правителството одобри условията, при които ще бъде  предоставен и обслужван заемът, предназначен за финансовото  осигуряване на изпълнението на мерките за оздравяване на  "Холдинг Български държавни железници" ЕАД. Това съобщи  пресслужбата на кабинета. Заемът - целеви средства в размер до 140 млн. лв., които  подлежат на възстановяване, беше одобрен с решение на Народното събрание в началото на годината, като преди това и Европейската  комисия даде съгласието си за него. Той ще бъде отпуснат от  Българската банка за развитие /ББР/. Одобрените днес от правителството документи са Споразумение  за определяне на условията за предоставяне и обслужване на заема, Договор за гаранционен депозит и Договор за кредит. Със споразумението се определят условията и редът за  предоставяне на заема на холдинга, както и целите за  предоставянето му. Описани са и действията, които ББР следва да  предприеме с цел оптимизиране на задълженията, които ще се  погасяват със заема.
Договорът за гаранционен депозит урежда размера на депозита, начина на внасянето му и задължението на ББР да начислява и  изплаща лихва по него. Предоставено е правото ББР да събира от
депозитната сметка дължимите й суми по силата на Договора за  кредит. В Договора за кредит са описани условията за отпускане на  кредита, начинът за усвояването и издължаването му.  Конкретизиран е и размерът на годишната лихва върху сумата на  кредита. Предвидени са правата, задълженията и отговорностите на страните, както и уреждането на спорове.ЕП гласува за създаване на "Шенгенска агенция"
 


Тагове: БДЖ, ББР, заем
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg