EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Холандски младеж търси истории в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Холандски младеж търси истории в Европа

mail18:01 | 27.02.2019прегледи 1080 коментарикоментари 0


Нилс ван дер Гринтен ще използва годината между гимназията и университета, за да събира лични истории по време на пътуване през Европейския съюз. Той ще бъде в България между 5 и 10 април 2019 г., където се надява открие и български герои за своя проект.

Нилс ван дер Гринтен ще бъде в България между 5 и 10 април

18-годишният холандец се впуска в пътешествие между Амстердам и Атина, през което ще събира палитра от истории на европейци в търсене на общото и различното между тях, на това, което ги обединява. Чрез проекта си „През Европа“ Нилс се надява да се срещне хора от различни нации и възрасти, с различни професии и интереси и да разговаря с тях за обединена Европа. Той ще публикува историите, за да може повече хора и най-вече повече младежи да научат какво означава да си европеец.

Нилс ще бъде в България между 5 и 10 април 2019 г. Прочетете повече за проекта му:

„Казвам се Нилс ван дер Гринтен (Nils van der Grinten). На 18 години съм и използвам годината между завършването на гимназия и започването на университет, за да осъществя проекта ми „През Европа“. Чрез този проект искам да събера лични истории по време на пътуване през Европейския съюз, които ще бъдат публикувани на сайта www.throughthe.eu и в социалните мрежи Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter и Whatsapp. Резултатът ще бъде лесно достъпен и ще включва пъстра колекция от европейски истории. По този начин се надявам да достигна до много хора, особено мои връстници, за да им покажа различните лица на Европа.

Какво е общото между нас като европейци и защо толкова често сме разделени? Каква е ползата от Европейския съюз и какви са предизвикателствата пред него в идните години? С какво ЕС се е справил добре и какво не беше наред през последните години? Това са много въпроси и нямат лесен отговор. Ето защо ще тръгна на това пътуване и ще разговарям с колкото може повече хора за идеите им за обединена Европа. От политици и студенти до предприемачи и фермери. Всяко лице, гледна точка и мнение, което чуя между Амстердам и Атина ще бъдат публикувани на уебсайта и в социалните медии. Резултатът ще бъде обширен сбор от истории, които ще ви помогнат да си създадете собствено мнение за Европейския съюз в търсене на неговата душа или идентичност.

 .

 

Нилс се надява да открие и български герои за своята история

 .

За този проект наистина имам нужда от вашата подкрепа. Можете да ми помогнете, като кликнете на горните линкове. По този начин ще можете да пътувате заедно с мен през Европейския съюз през 2019 г. За да осъществя проекта, аз стартирах кампания за колективно финансиране. Така ще ви покажа повече истории по-добре. Ще използвам финансирането, за да си купя сгъваем велосипед, така че да достигам до повече кътчета от градовете и страните и по-далеч от железопътните гари. Освен това искам да закупя оборудване, за да уловя тези уникални кадри по възможност и на филм. По този начин се надявам да достигна до много хора и да им покажа различните лица на Европа.

Искате ли да подкрепите проекта „През Европа“? Направете го оттук (информацията е единствено на нидерландски език) и го споделете със своите колеги и приятели. По този начин, когато казваме „Европа“, в главата ни ще изниква достоверен образ на различните страни и култури. И което е по-важно, ще знаем какво означава да си европеец.

Ако желаете да се срещнете с мен по време на престоя ми в България между 5 и 10 април 2019 г., пишете ми.“


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg