EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Холандска лотария идва в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Холандска лотария идва в България

mail14:10 | 29.04.2010прегледи 1752 коментарикоментари 0


Холандската Национална пощенска лотария (Nationale Postcode Loterij) е достигнала предела на възможностите си за развитие в Холандия и планира да разшири обхвата си в чужбина, съобщава холандският всекидневник "Фолкскрант", като се позовава на   собственика й Novamedia.
Миналата година лотарията, която е с благотворителен характер, е имала оборот от 200 милиона евро.
Националната пощенска лотария действа също в Англия, Шотландия и Швеция, като е възможно в кратък срок да стъпи в Норвегия, България и Чехия, пише вестникът.    
Разговорите с правителствата за разрешителни са в напреднал стадий, според директора на Новамедия Баудевейн Пулман.
Преговаряло се е и за дейност на територията на Франция и Австралия.
Пулман съобщава, че е получена "топла покана" от губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер лотарията да бъде пусната и в неговия щат. Обсъжда се предложение, според което приходите от лотарията ще отиват за развитие на възобновяеми енергийни източници в Калифорния. Проблемът е, че трябва да бъдат направени законодателни промени заради монопола върху игрите на късмета в този американски щат.
От 1989 година Националната пощенска лотария набира средства в подкрепа на организации, които работят за един по-честен и екологичен свят, се посочва на сайта на организацията.
Половината от приходите на Националната пощенска лотария отиват за благотворителност. Тя се е превърнала в най-голямата благотворителна лотария и подкрепя 64 благотворителни организации. От основаването си лотарията е раздала 2,7 милиарда евро на своите бенефициенти. Името на лотарията идва от принципа, по който се продават билетите: номерата на билетите съответстват на цифрите в пощенския код на адреса на купувача.
Както и много други видове бизнес в Холандия, така и Националната пощенска лотария, която е втората по-големина лотария в Холандия, бе засегната от икономическата криза. През миналата година броят на продадените от нея билети е намалял със 160 000 до 4,24 милиона.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4166