EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Хоби и здраве на Пловдивския панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хоби и здраве на Пловдивския панаир

mail09:01 | 18.10.2018прегледи 829 коментарикоментари 0


Много атракции и новости ще предложат есенните изложби в Международен панаир Пловдив, които стартират на 17 октомври. Любителите на градинарството, филателията и колекционерството, кинологията, автомобилизма и спорта ще видят интересни експонати, състезания и демонстрации, свързани с тяхното хоби.

 Специализираната изложба  „Цветна есен 2018“ се открива на 17 октомври. Участниците отново ще покажат разсади, семена, луковици за традиционни и екзотични цветя, овошки, препарати за растителна защита и торове, аксесоари за  декорация.

 В същия ден започва и Международната изложба  „Медикус, Денто, Галения 2018“. На нея се демонстрират експонати на фирми от 15 държави, а за широката публика тя е интересна с модерните уреди и продукти за домашна употреба, с консултациите за профилактика и здраве. 

На 19 октомври е началото на най-голямата среща на колекционерите в България – изложението „Булколекто“.   На него ще бъдат представени атрактивни български филателни експонати, част от които имат изключително високи оценки на световни  форуми.

 В специална бронирана витрина ще стои каре от марки, за което експертите  не се наемат да определят цена, тъй като е изключителна рядкост.  Това е т. нар. „Обърнат фон” на марката 5 ст. „Царска поща” от 1881 г., известна като един от най-големите куриози.

 Филателистите ще могат да се снабдят с нови издания в ограничени тиражи, които ще бъдат валидирани по време на „Булколекто“: „Изчезнали видове животни”, „Нестинарство“,  „Бележити творци – Тинторето, Шарл Гуно, Майн Рид, Ингмар Бергман”. Посетителите ще разгледат  колекции от монети, медали, ордени, плакати,  снимки и други предмети с антикварна стойност.

 Любителите на кучета ще имат възможност да видят елитни представители на над 30 породи, които ще участват в международните киноложки изложби и финалите за Световната киноложка купа на 20 и 21 октомври. По традиция те са съпроводени от демонстрации по аджилити, послушание и фризби-фристайл, забавни конкурси за най-добра развъдна двойка, най-добър развъдник, дете и куче, млад хендлер.

           

За първи път  паралелно с есенните изложби  ще се проведе и култовото събитие за американски автомобили и мотоциклети „Ride'N'Roll American Heritage in Bulgaria“. То ще включва легендарни модели от 1926 г. до наши дни плюс типична американска кухня, рок концерт, игри  за малки и големи с много награди, лазерно шоу и още изненади. Впечатляващото изложение ще бъде на 20 и 21 октомври.

Почитателите на спорта ще преживеят часове, наситени с адреналин, край ринга на Световното първенство по савате за мъже и жени. Надпреварата по френски  бокс ще е от 18 до 20 октомври заедно с турнири по бой с пръчки.    Така Международен панаир Пловдив ще предостави много забавления на хора от всички възрасти и с разнообразни интереси, а също – възможности за бизнес в различни сектори, в дните от 17 до 21 октомври 2018 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg