EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хиляди гръцки фирми спират плащания към държавата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хиляди гръцки фирми спират плащания към държавата

mail10:40 | 07.09.2010прегледи 1215 коментарикоментари 0


Заради съществуващата растяща рецесия 180 хиляди предприятия в Гърция са на път да спрат плащанията към държавата, става ясно от документ, наречен "харта на кризата",
изготвен от инспектората на министерството на труда, съобщава днес атинският в. "Имерисия". 
Неплатежоспособните предприятия съставлявали около 20 на сто от всички фирми в страната. Според същия документ най-големи проблеми с ликвидността имали предприятията в гръцка Македония.
В. "Нафтемборики" пише, че финансовото министерство на Гърция ще внесе на 4 октомври в парламента проектобюджета за следващата година, след като преди това бъдат одобрени разчетите в  него от екип на Европейската комисия (ЕК), Европейската централна банка (ЕЦБ) и  Международния валутен фонд (МВФ), които следващата седмица се очаква да пристигнат в Атина, за да инспeктират отново хода на реформите в страната.
Те бяха в Атина миналия месец, а заключенията им дадоха основания да се смята, че Гърция ще получи в средата на този месец втория транш от заема на стойност 9 млрд. евро, който е част от пакета финансова помощ на ЕС и МВФ в размер на 110
млрд. за излизане на страната от кризата.        
В. "Елефтери ора" цитира германския икономист Ханс Вернер Зин, ръководител на института CESifo Group, който казал, че за разлика от Испания и Португалия, държавните финанси на Гърция са неуправляеми и че "Гърция е "бита карта".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg