EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хижа „Яворов“ е хижа на 2016 година

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хижа „Яворов“ е хижа на 2016 година

mail13:42 | 18.11.2016прегледи 2197 коментарикоментари 0


Хижа "Яворов" на разложкото туристическо дружество /ТД/ "Пирин" заслужи приза "Най-добра хижа за 2016 г.", съобщи пресцентърът на община Разлог. Отличието е от конкурса, организиран за втора поредна година от туристическия портал за планини, хижи и маршрути в българските планини planinar.org с подкрепата на списание "360 градуса". Идеята на организаторите е да отличават онези хижи и заслони в планината, които се радват на най-голяма почит сред планинарите.

Конкурсът цели също да допринесе за популяризиране на планинарството като начин за отдих и прекарване на свободното време, на местата за почивка в планината, на онези трудолюбиви хижари, които въпреки трудностите, се опитват да създадат добри условия за туристите, давайки добри примери за стопанисване на планински подслони. Призьорите и победителят се определят чрез гласуване на хората, които посещават планините и хижите и дават своята оценка по различни критерии.

На церемонията по награждаването в зала "Максима" на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София са присъствали председателят на Управителния съвет на ТД "Пирин" Васил Михайлов, а наградата - почетно знаме, на което е изписано името на победителя, е получил секретарят на дружеството Радко Божинов.

Две са сградите на хижа "Яворов". По-новата е ремонтирана преди две години и разполага със 70 места, съвременна столова и кухня, а след това е извършен ремонт и на старата, която е с 21 легла. Помещенията и стаите и в двете сгради са изцяло обновени и с ново обзавеждане.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg