EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хедж-фондовете се изплъзват от контрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хедж-фондовете се изплъзват от контрол

mail16:45 | 24.06.2010прегледи 918 коментарикоментари 0


Преговорите между европейски депутати и дипломати за съгласуване на нови правила за контрол над хедж-фондовете  се провалиха след спор, за който мнозина се опасяват, че би могъл да попречи на успеха на опитите на Брюксел за реформа в регулацията на финансовия сектор, предаде Reuters.В края на юни изтича крайният срок за съгласуване на правила за контрол над хедж-фондовете и извънборсовите придобивания на корпоративни дялове.
"Испанското председателство (на Европейския съюз) ми съобщи, че няма да бъде възможно да се постигне споразумение преди края на юни", заяви пред Reuters френският евродепутат  Жан-Пол Гозес по повод опитите за намиране на компромис между европейските страни и Европейския парламент, които имат равни права при разработването на европейските закони.
"Вчера реших да отложа гласуването до втората парламентарна сесия през септември", допълни Гозес, давайки сигнал, че крайният срок ще бъде пропуснат.
Дипломат пък обвини ЕП, че поставя в опасност реформата в регулацията на банковия сектор."ЕП е много догматичен. При тропането с юмрук по масата обаче цялата реформа може да се разпадне", каза дипломатът.
Европейските лидери искат да се похвалят с Европа като модел за амбициозна регулация, но безизходното положение в разработването на правила за хедж-фондовете означава, че докато ЕС се бори да напише законите, Барак Обама до няколко седмици ще подпише правилата за контрол на финансовия сектор, отбелязва Reuters.    

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg