EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Хедж фондове напускат Лондон, установяват се в Швейцария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хедж фондове напускат Лондон, установяват се в Швейцария

mail13:47 | 02.10.2009прегледи 879 коментарикоментари 0


Преселението на хедж фондове от Лондон в Швейцария заради по-високите данъци и по-строгите правила на Европейския съюз едва ли ще се случи преди изборите във Великобритания, въпреки че някои представители от сектора са готови на подобен ход.
Примамени от новия живот край някое езеро, по-ниските данъци и по-облекчените правила, много мениджъри на хедж фондове посочват, че биха изоставили Лондон с неговите пищни светлини, за да търсят по-добър живот, ако планът на Лейбъристката партия за нов максимален данък от 50 процента се превърне в реалност.
Педро де Нороня, директор на фонда Noster Capital, изрази безпокойство от новите данъчните мерки и заяви пред Reuters, че би заменил Великобритания с Швейцария, Монако или Маями, ако новият максимален данък влезе в сила.
Brevan Howard, най-големият хедж фонд в Европа, съобщи, че планира да открие свой офис в Швейцария. Компанията заяви, че обмисля този вариант заради част от персонала си, който "поради лични причини" иска да емигрира и решението й няма нищо общо с данъчните ставки.
Във Великобритания е съсредоточена 80 процента индустрията на хедж фондовете в Европа, която се оценява на $400 млрд. докато в Швейцария, въпреки че е основен център за средства на хедж фондове, извършват дейност едва 3 процента от тези  компании. Това показват данни на Университета по мениджмънт и право в Цюрих, публикувани през 2007 година.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg