EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ХДС и ХСС се споразумяха за мигрантите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ХДС и ХСС се споразумяха за мигрантите

mail09:45 | 09.10.2017прегледи 6395 коментарикоментари 0


Християндемократите на германската канцлерка Ангела Меркел постигнаха споразумение за миграционната политика със своите баварски съюзници, преодолявайки сериозна пречка за воденето на преговори за съставяне на управляваща коалиция с други партии, предадоха Ройтерс и ДПА.  Споразумението предвижда Германия да приема около 200 000 мигранти годишно по хуманитарни съображения, без обаче това да бъде определяно като "таван" за бежанците. То беше постигнато след близо седемчасови преговори между водещи представители на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС).
    Споразумението също така предвижда разширяване на граничния контрол на германските граници, "докато не бъде гарантирана защитата на външните граници на Европейския съюз".
    Меркел, която спечели четвърти канцлерски мандат на изборите на 24 септември, иска да състави коалиция между своя консервативен блок и други две партии - свободните демократи и Зелените, които поддържат различни позиции по редица въпроси - от данъците и енергетиката до Европа.
    Най-напред обаче тя трябва да преодолее някои сериозни различия между своите християндемократи и техните съюзници от ХСС.
    ХДС и ХСС формират парламентарен блок от десетилетия, но имат различни позиции по миграционната политика, откакто Меркел отвори границите на Германия за вълната от мигранти през 2015 г., повечето от които влязоха в страната през Бавария. ХСС настоява да се определи таван за бежанците, но Меркел е против това.
    Продължават да се водят преговори по други въпроси, включително пенсиите и Европа, но темата за миграцията беше най-големият проблем.
    Щом се споразумеят по всички въпроси, ХДС и ХСС могат да започнат проучвателни преговори със свободните демократи и Зелените.


Тагове: ХСС, ХДС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1057