EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Хасково: 29 млн. лв. за система за отпадъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хасково: 29 млн. лв. за система за отпадъци

mail09:30 | 11.04.2014прегледи 1282 коментарикоментари 0


Министър Искра Михайлова и кметовете на общините Хасково, Димитровград и Минерални бани направиха първа копка за стартиране строителството на Регионалната система за управление на отпадъците в регион Хасково. Проектът е на обща стойност 29,3 млн. лв. и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Бенефициент е община Хасково с партньори общините Димитровград и Минерални бани.

Кметът на община Хасково Георги Иванов подчерта, че това което започва е резултат от дългогодишните усилия на общината и на упоритостта на екипа, работещ по проекта, довела до успешен край започнатото. „ Имаме екип, достоен за уважение и той носи огромна отговорност за приключването на проекта в срок. Ще търсим помощта на Управляващия орган за съвместна дейност и постигане на добри резултати, каквато е и политиката на Министерството на околната среда и водите”, допълни кметът.

По проект е предвидено изграждане на Регионално депо за неопасни отпадъци, инсталация за сепариране на отпадъците и производство на RDF-гориво от отпадъци с капацитет 42 тона годишно, инсталация за компостиране на зелени отпадъци, както и на Пречиствателна станция за отпадъчни води. Очакваното количество на третираните оптпадъци е 44 341 тона годишно. Реализацията на проектното предложение ще позволи закриването и рекултивацията на старите сметища, което ще допринесе за подобряване качеството на околната среда и жизнения стандарт на населението в региона.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098