EUR 1.9558
USD 1.7453
CHF 1.8655
GBP 2.3302
CNY 2.7316
you tube
mobile version

Хасково: +200 хил. лв. за белодробната болница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хасково: +200 хил. лв. за белодробната болница

mail16:08 | 19.10.2021прегледи 1224 коментарикоментари 0


Специализираната болница за активно лечение на пневмо фтизиатрични заболявания /СБАЛПФЗ/ в Хасково може да получи инвестиционно финансиране на обща стойност 244 228 лева. Това съобщиха от Общинския съвет, където е внесена докладна за извънредна сесия на органа на местното самоуправление идния петък, 22 октомври.
Съгласно текста, управителят на болничната структура д-р Веселин Калфов вече е подал проект за строително-монтажни работи по процедурата на Министерството на здравеопазването "Мерки за справяне с пандемията" по ОП "Региони в растеж".
За да тръгне процедурата по отпускането на средствата обаче, принципалът на СБАЛПФЗ - община Хасково, на свое заседание трябва да даде съгласие за партньорство по проекта, по който в национален план за финансиране са допустими 133 лечебни заведения.
В докладната се отбелязва още, че дейностите по процедурата са насочени към укрепване капацитета на болничната мрежа, обособяване на изолирани структури за лечение на пациенти с COVID-19 към болници, осигуряването им с медицинско и болнично оборудване и др.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg