EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хаос на летището в Рим

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хаос на летището в Рим

mail14:40 | 18.01.2012прегледи 309 коментарикоментари 0


Протестите на италианските таксиметрови шофьори доведоха до хаос на римското летище "Фюмичино", предаде ИТАР-ТАСС. Ръководството на "Фюмичино" съобщи, че на летището на практика няма таксита и поради това на стоянките са се извили дълги опашки от пътници, пристигнали с нощните и сутрешните полети.
Общонационалната стачка на таксиметровите шофьори е в знак на протест срещу плановете на правителството да либерализира и тяхната дейност. Властите предлагат да бъдат премахнати ограниченията за броя на издаваните лицензи за частни дейности като таксиметровите превози и услугите на нотариусите.
Вече повече от седмица таксиметровите шофьори в различни градове на Италия стачкуват. Вчера таксита блокираха много улици в Рим. Протестиращите твърдят, че няма да отстъпят и ще продължат акцията си.
Ограничаването на броя на лицензите, които струват няколко хиляди евро, позволява да се държат монополни цени и да се ограничава конкурентоспособността. Либерализирането е една от главните точки в програмата на правителството на премиера Марио Монти за гарантиране на икономически растеж, припомня ИТАР-ТАСС.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg