EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хампарцумян:Не е важно къде са парите...

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хампарцумян:Не е важно къде са парите...

mail12:45 | 18.06.2013прегледи 786 коментарикоментари 0


Ако продължително време има нестабилност, очевидно рискът в държавата ще се повиши, а оттам и банковите лихви, но не протестите са проблемът. Проблемът е дали ще успеем институционално да наредим страната си. Така коментира банкерът Левон Хампарцумян случващото се у нас в последните дни. Хампарцумян връчи днес дарение в размер на 140 000 лв. от името на "УниКредит Булбанк" на Българския център за нестопанско право за развитие на социално предприемачество.
Ако не успеем скоро да вкараме нещата в един прагматичен контекст, да имаме работещо правителство, което се занимава с икономиката повече отколкото със специалните служби и митниците, тенденцията ще е отрицателна, прогнозира Хампарцумян. Той посочи, че падането на правителства е част от демократичния процес.
Не мисля, че изборите имат директно влияние върху икономическия растеж, въпросът не е дали ще имаме още едни избори, въпросът е дали политиците имат необходимите познания и воля, да
рестартират икономиката и да ни сложат отново да отидем на пътя на един по-съществен растеж, заяви Хампарцумян. За изискването парите на държавните дружества да не могат да бъдат концентрирани само в една банка, Хампарцумян посочи, че това е крачка в правилната посока, макар и да не решава проблема. Същественият въпрос не е къде са парите, а кой слага парите там и защо, каза банкерът и добави, че няма опасност за стабилността на банковата система вследствие на изтеглянето на капитали заради това изискване.

източник:БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036