EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хакери от Китай разбиват Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хакери от Китай разбиват Google

mail11:31 | 13.01.2010прегледи 588 коментарикоментари 0


Американският интернет гигант Google заяви, че са засечени масирани кибератаки от Китай, насочени срещу правозащитници и засегнали поне още двайсет други големи фирми, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
"Засякохме много сложна атака от Китай, насочена срещу нашата фирмена инфраструктура. Резултатът бе кражба на интелектуална собственост", съобщи юристът на Google Дейвид Дръмонд. "Кибератаката засегна още най-малко двайсет други големи компании в различни сектори - интернет, финанси, технологии, медии".
Google има доказателства, че първоначалната цел на атаките е била проникване в Gmail пощите на китайски правозащитници, но засега тя не е постигната.
Отделно от това Google е установила, че трети страни редовно са прониквали в Gmail пощите на борци за човешки права в Китай, живеещи в САЩ, Китай и Европа.
Google обяви, че повече няма да филтрира резултатите от търсачката си в Китай, както искат властите, и затова предвижда да прекрати дейността си в Китай. "Решението да преразгледаме търговската си дейност в Китай беше невероятно трудно", се казва в комюникето на Дръмонд, цитирано от АФП.


Тагове: САЩ, Китай, Google
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161